fbpx

Bästa barnvagnen

Vilken barnvagn är bäst i test? Vi har testat ett flertal barnvagnar, allt från sulky till duovagn, och på den här sidan hittar du de som vi anser vara bäst i sin kategori. Vi har lagt till en ny kategori, bästa kompaktvagn, och utsett en vinnare där.

Alla våra bäst i test-vinnare har utsetts med hänsyn till prisvärdhet och funktion för en bred målgrupp. Vi är en gratissajt och kommer alltid att vara det. Men om du tycker om det vi gör kan du stödja oss genom att klicka på en av köplänkarna. Då får vi en liten procent av återförsäljaren om du köper något, och det hjälper oss att fortsätta göra tester.

 

Bäst i test 2023:

 1. Britax Smile 4 – BÄST I TEST
 2. Beemo Pro Duo – BÄSTA BILLIGA BARNVAGN
 3. Baby Jogger City Mini GT2 Double – BÄST SYSKONVAGN
 4. Baby Jogger City Tour 2 – BÄST SULKY
 5. Bugaboo Donkey 5 – BÄST BARNVAGN TERRÄNG
 6. Silver Cross Jet – BÄSTA KOMPAKTVAGN

Det finns en barnvagn för varje familjs unika behov, oavsett om det handlar om budget, användningsområde, eller antalet barn. Från den prisbelönta Britax Smile 4 till den utomordentligt prisvärda Beemo Pro Duo, och från den ultimata syskonvagnen i form av Baby Jogger City Mini GT2 Double till terrängkungen Bugaboo Donkey 5 – vi har täckt alla aspekter för att säkerställa att du hittar den perfekta vagnen för just din familj.

Kom ihåg att den bästa barnvagnen inte bara är den som ser bra ut eller har alla tillgängliga funktioner, utan den som passar bäst för din familjs livsstil och behov. Vi hoppas att denna lista har hjälpt dig att göra ett informerat val och vi önskar dig många minnesvärda promenader och äventyr med din valda barnvagn.

Britax Smile 4 – BÄST I TEST

 • Perfekt för stad och terräng – En barnvagn som klarar allt Britax Smile 4.
 • Typ: Duovagn (kombinerad sittvagn och liggvagn)
 • Fotstöd: Ja
 • Hjul: Luftfyllda, svängbara framhjul med lås
 • Maxvikt barn: liggdel 9 kg, sittdel 22 kg
 • Bredd: 57 cm
 • Övrigt: Extra högt ryggstöd (48 cm), sufflett med solskydd (50+), kan kompletteras med babyskydd och bas

En barnvagn som möter alla dina behov Britax Smile 4 utmärker sig som en exceptionell barnvagn som kommer att tjäna dig och ditt barn i många år. Med dess robusta men samtidigt bekväma ligg- och sittdel, kan du själv anpassa vagnen efter barnets behov och ålder. Den är vändbar vilket ger dig friheten att låta barnet antingen njuta av världen framför sig eller ha ögonkontakt med dig under promenaden.

En annan fördel med denna vagn är dess kompatibilitet med babyskydd och bas. Detta innebär att vagnen kan anpassas till att passa från nyfödda upp till 4-5 år gamla barn, vilket gör det till en utmärkt investering för alla föräldrar.

Britax Smile 4:s lättmanövrerade design gör den lätt att köra och justera. Den glider smidigt över alla terrängtyper, inklusive grusvägar, gräsmattor, asfalt och snö. Dess väldesignade stötdämpning garanterar en smidig och bekväm resa för både dig och ditt barn.

Denna barnvagn från Britax tar även hänsyn till barnets komfort under varma sommardagar. Med sina effektiva ventilationsluckor och en sufflett med UV-skydd på 50+, kan du vara säker på att ditt barn alltid är skyddat och bekvämt. För ytterligare svalka under varma dagar, finns möjligheten att köpa till en barnvagnsfläkt. Dessutom, med dess punkteringsfria hjul behöver du aldrig oroa dig för oväntade punkteringar.

Med tanke på dess höga prestanda, utan kompromisser på varken kvalitet eller ergonomi, är det ingen överraskning att Britax Smile 4 är vår toppvinnare. Dess prisvärdhet gör det till ett utmärkt val för alla föräldrar.

 • 9.8/10 PRISVÄRD
 • 9.5/10 SMIDIGHET
 • 9.7/10 KOMFORT
 • 9.4/10 BYGGKVALITET

Beställ idag för snabb och gratis leverans hos:

Jollyroom.se

 

Beemo Pro Duo – BÄSTA BUDGETALTERNATIVET

 • Utmärkt barnvagn för en mindre budget, kombinerar bekvämlighet och kvalitet Beemo Pro Duo
 • Typ: Duovagn (kombinerad sittvagn och liggvagn)
 • Fotstöd: Ja
 • Hjul: Punkteringsfria, svängbara framhjul med lås
 • Maxvikt barn: sittdel 22 kg
 • Bredd: 61 cm
 • Övrigt: Kompatibel med babyskydd från Maxi-Cosi, Cybex, Axkid Modukid och BeSafe

Se pris – Jollyroom Budgetvänlig barnvagn som balanserar rymd, komfort och smidighet Beemo Pro Duo är ett prisvärt barnvagnsalternativ som erbjuder både sitt- och liggvagnsfunktioner. Med ett ryggstöd på 50 centimeter i sittvagnsläge, är den utformad för att tillgodose både små och stora barn, och sittdelen kan dessutom fällas till liggande läge.

Trots sitt överkomliga pris erbjuder Beemo Pro Duo en stabil och säker körning, tack vare dess punkteringsfria, svängbara hjul. Medan vagnen kanske inte är bäst i svår terräng på grund av dess något mindre fjädrande stötdämpning, presterar den mycket bra på asfalterade promenadstråk och i parkmiljöer. För priset, erbjuder vagnen robusthet och kvalitet som överstiger förväntningarna.

Ett av de mest attraktiva drag hos Beemo Pro Duo är dess långvarighet. Den kan användas från nyfödd till ca fem års ålder, vilket gör den till ett ekonomiskt klokt val för familjer på en stram budget.

Om du bor i en stadsmiljö och letar efter en prisvärd barnvagn som erbjuder god komfort och gott om utrymme, är Beemo Pro Duo det perfekta valet för dig.

 • 8.6 PRISVÄRD
 • 8.5 SMIDIGHET
 • 8.9 KOMFORT
 • 8.7 BYGGKVALITET

Beställ idag för snabb och gratis leverans hos:

Jollyroom.se

 

Baby Jogger City Mini GT2 Double – BÄSTA SYSKONVAGNEN

 • Bäst i test-vinnande syskonvagn med flexibla konfigurationsmöjligheter.
 • Baby Jogger City Mini GT2 double syskonvagn bäst i test.
 • Typ: Syskonvagn
 • Fotstöd: Ja
 • Liggdel: Ja, går att köpa i kit med liggdel
 • Ålder: 6 mån-3 år sittdel, 0-3 år med liggdel
 • Hjul: Punkteringsfria, låsbara framhjul
 • Vändbar sittdel: Ja
 • Storlek ihopfälld: 94x79x46 cm
 • Kompatibel med babyskydd: Nej

Välkonstruerad syskonvagn med utmärkt dämpning och stor flexibilitet Baby Jogger City Mini GT2 Double är en multifunktionell syskonvagn med en ovanligt hög grad av flexibilitet. Du kan skräddarsy vagnens konfiguration för att passa dina barns åldrar och behov, med möjlighet att välja mellan en liggdel och en sittdel, två sittdelar, eller två liggdelar.

Säkerhet och komfort är i fokus i Baby Joggers design. Barnen sitter bekvämt med gott om utrymme, och vagnen är mycket enkel att hålla ren, vilket gör den till ett utmärkt val för föräldrar på språng.

Trots dess rymlighet, är City Mini GT2 Double förvånansvärt kompakt när den är hopfälld, vilket underlättar förvaring och transport. Det enda mindre positiva är att tillgången till varukorgen kan vara något begränsad, trots att själva korgen är ganska rymlig.

Med sitt överkomliga pris, höga komfort och rymlighet, samt lättanvända design, tar Baby Jogger City Mini GT2 Double titeln som den bästa syskonvagnen på marknaden.

 • 9.7 PRISVÄRD
 • 9.2 SMIDIGHET
 • 9.5 KOMFORT
 • 9.3 BYGGKVALITET

Beställ nu för snabb och gratis leverans hos:

Jollyroom.se

Vilken typ av barnvagn?

När det gäller barnvagnar handlar det inte bara om modeller och varumärken utan även olika sorters vagnar. De har olika syften och passar för barn i olika åldrar. Det vanligaste idag är en duovagn och sedan sittvagn eller sulky men vi har alla olika förutsättningar och vi tar er därför igenom för och nackdelarna med alla vagntyper.

Duovagnar

En duovagn är en vagn med ett chassi som kan användas både som sov- och sittdel. Dessa barnvagnar är mycket populära och kan användas från födseln till 2 års ålder. När barnet ännu inte kan sitta upp på egen hand byts liggdelen ut mot sittdelen.

En annan fördel med duo-vagnen är att den kan användas under hela barnets användning av vagnen. Vissa modeller erbjuder fästpunkter för babyskydd till chassit, men inte alla gör det.

Kombivagnar

Med en kombivagn kan du ha en liggvagn och en sittvagn i ett. Kort sagt är det en sittvagn men med funktionen att den har ett fullt liggläge.

Jämför man med duovagnen så är kombivagnen dessutom mycket smidigare och nättare när den fälls ihop och lämpar sig därför utmärkt för att transportera eller ta med på semestern.

Sittvagnar

Den konventionella barnvagnen är en barnvagn som aldrig har gått ur tiden och som är lika populärt idag som förr. Dessa barnvagnar används från det att barnet lär sig att sitta upp på egen hand och kan användas fram till cirka 3-4 års ålder, beroende på barnvagnens storlek.

Sittvagnar är utrustade med ett justerbart ryggstöd, och vissa har till och med ett helt liggande läge. Om ditt barn har somnat på promenaden kan du enkelt sänka ryggstödet om det är upprätt.

Liggvagnar

Liggvagnen är den första vagnen som används av ett nyfött barn. Först vid 6-8 månaders ålder kan vagnen ersättas av en sittvagn, efter att barnet har lärt sig att sitta på egen hand. Det är viktigt att hitta en liggdel som är både hållbar och säker för daglig användning. Detta kan antingen ske i denna separata liggvagn eller genom en kombivagn.

Sulky

En sulky är en typ av barnvagn som liknar en vanlig sittvagn. Skillnaden mellan vagnarna är däremot att sulkyn inte alltid har samma funktion när det gäller justerbart ryggstöd. En sulky är perfekt för stora barn och långa promenader eller resor när små ben snabbt blir trötta.

Övrigt om sulkys: När ska man köpa en sulky?

Joggingvagn

En joggingvagn, ibland kallad jogger, är utformad för föräldrar som gillar att vara aktiva och ofta är på språng. Den trehjuliga karaktären skiljer vagnen från andra modeller. Detta gör barnvagnen smalare och smidigare samtidigt som det gör terrängnavigering mycket enkel.

Syskonvagnar

En syskonvagn är, som namnet antyder, en barnvagn som kan ta emot flera barn och är vanligtvis två. Beroende på dina barns krav kan du välja om den ska ha två sovfack eller ett sovfack och en sittplats. Om dina barn inte är i samma ålder kan du behöva mixa och matcha för att hitta den perfekta lösningen.

Cykelvagnar

Det är möjligt att dra en cykelvagn bakom den egna cykeln och transportera både små och stora barn. Säkerhetsbälten samt barnvagnsinsatser ingår i denna kategori. Du kan förvandla cykelvagnen till en vanlig barnvagn helt enkelt genom att fästa barnvagnsinsatsen.

 

Vad är viktigt vid köp av en barnvagn?

Det finns många saker att tänka på när du köper en barnvagn. En barnvagn kan vara ganska dyr, därför är det viktigt att köpa rätt.

Välj rätt hjul

Hjulen kan gå obemärkt förbi, men de är viktiga att tänka på när du köper en ny barnvagn. Fundera över om du vill att barnvagnen ska ha fyra eller tre hjul och vilket material de ska vara tillverkade av.

Det är svårare att skjuta en vagn med fasta hjul genom snö, men med svängbara hjul är den smidig i trånga utrymmen eller i storstaden.

Chassi som passar er föräldrar

Vilken typ av chassi letar du efter? Vill du att det ska vara snyggt och enkelt att fälla ihop, eller vill du ha ett mer hållbart val? Kanske behöver du ett chassi som inte kräver att den liggande eller sittande delen tas bort innan den fälls ihop.

Det är också viktigt att tänka på vagnens handtag. Ett teleskophandtag gör att du kan ha längre avstånd till vagnen, medan ett knäledshandtag är bättre för att få hävstångseffekt. Det är en smaksak vad som passar bäst men beror oftast på er längd och era behov.

Sittdel för barnets bästa

Att välja sittdel är inte något du bör göra snabbt. Barnet kommer att sitta i den här sitsen under lång tid, så det är viktigt att hitta en sits som är bekväm. Leta efter en sittdel som har ett justerbart ryggstöd och är ergonomiskt utformat.

En vändbar sittdel är att föredra så att ni kan välja om barnet ska sitta mot er eller framåtvänd.

Storlek på barnvagnen

Vagnens storlek är naturligtvis mycket viktig. Du måste se till att barnet har tillräckligt med utrymme och se till att vagnen passar in i hissen, i bilens bagageutrymme eller inte tar för mycket plats hemma.

Vår förhoppning är att ni har hittat just en barnvagn som passar er och att våra råd och topplistor har hjälpt er att hitta en barnvagn som ni kommer trivas me.