fbpx

Bästa barnvagnen

Vilken barnvagn som är bäst för er beror väldigt mycket på behov för både er och barnet. Vi ska därför ta er igenom våra favoriter samt rådge mer generellt beroende på era behov vad ni ska tänka på. Barnvagnen eller barnvagnarna är ett av de viktigare köpen ni gör för ert barn och er föräldrar då det är något som kommer användas dagligen och mycket.

6 barnvagnar bäst i test 2022

Buggabo Fox 3 barnvagn

Vi har utsett Bugaboo Fox 3 Duovagn till barnvagnen som får bäst i test 2022 för att det är marknadens mest genomtänkta barnvagn för barnet och nyblivna föräldrar.

  1. Bugaboo Fox 3 Duovagn
  2. Britax Römer Smile 3 Duovagn
  3. Bugaboo Donkey 5 Duo/Syskonvagn
  4. Emmaljunga NXT90 2-in-1 Duovagn
  5. Thule Sleek duovagn
  6. Cybex PRIAM Duovagn

Vilken typ av barnvagn?

När det gäller barnvagnar handlar det inte bara om modeller och varumärken utan även olika sorters vagnar. De har olika syften och passar för barn i olika åldrar. Det vanligaste idag är en duovagn och sedan sittvagn eller sulky men vi har alla olika förutsättningar och vi tar er därför igenom för och nackdelarna med alla vagntyper.

Duovagnar

En duovagn är en vagn med ett chassi som kan användas både som sov- och sittdel. Dessa barnvagnar är mycket populära och kan användas från födseln till 2 års ålder. När barnet ännu inte kan sitta upp på egen hand byts liggdelen ut mot sittdelen.

En annan fördel med duo-vagnen är att den kan användas under hela barnets användning av vagnen. Vissa modeller erbjuder fästpunkter för babyskydd till chassit, men inte alla gör det.

Bästa duovagnen 2022: Bugaboo Fox 3 Duovagn

Kombivagnar

Med en kombivagn kan du ha en liggvagn och en sittvagn i ett. Kort sagt är det en sittvagn men med funktionen att den har ett fullt liggläge.

Jämför man med duovagnen så är kombivagnen dessutom mycket smidigare och nättare när den fälls ihop och lämpar sig därför utmärkt för att transportera eller ta med på semestern.

Sittvagnar

Den konventionella barnvagnen är en barnvagn som aldrig har gått ur tiden och som är lika populärt idag som förr. Dessa barnvagnar används från det att barnet lär sig att sitta upp på egen hand och kan användas fram till cirka 3-4 års ålder, beroende på barnvagnens storlek.

Sittvagnar är utrustade med ett justerbart ryggstöd, och vissa har till och med ett helt liggande läge. Om ditt barn har somnat på promenaden kan du enkelt sänka ryggstödet om det är upprätt.

Bästa sittvagnen 2022: Joolz Hub+

Liggvagnar

Liggvagnen är den första vagnen som används av ett nyfött barn. Först vid 6-8 månaders ålder kan vagnen ersättas av en sittvagn, efter att barnet har lärt sig att sitta på egen hand. Det är viktigt att hitta en liggdel som är både hållbar och säker för daglig användning. Detta kan antingen ske i denna separata liggvagn eller genom en kombivagn.

Sulky

En sulky är en typ av barnvagn som liknar en vanlig sittvagn. Skillnaden mellan vagnarna är däremot att sulkyn inte alltid har samma funktion när det gäller justerbart ryggstöd. En sulky är perfekt för stora barn och långa promenader eller resor när små ben snabbt blir trötta.

Övrigt om sulkys: När ska man köpa en sulky?

Joggingvagn

En joggingvagn, ibland kallad jogger, är utformad för föräldrar som gillar att vara aktiva och ofta är på språng. Den trehjuliga karaktären skiljer vagnen från andra modeller. Detta gör barnvagnen smalare och smidigare samtidigt som det gör terrängnavigering mycket enkel.

Syskonvagnar

En syskonvagn är, som namnet antyder, en barnvagn som kan ta emot flera barn och är vanligtvis två. Beroende på dina barns krav kan du välja om den ska ha två sovfack eller ett sovfack och en sittplats. Om dina barn inte är i samma ålder kan du behöva mixa och matcha för att hitta den perfekta lösningen.

Bästa syskonvagnen 2022: Bugaboo Donkey 5 Duo/Syskonvagn

Cykelvagnar

Det är möjligt att dra en cykelvagn bakom den egna cykeln och transportera både små och stora barn. Säkerhetsbälten samt barnvagnsinsatser ingår i denna kategori. Du kan förvandla cykelvagnen till en vanlig barnvagn helt enkelt genom att fästa barnvagnsinsatsen.

 

Vad är viktigt vid köp av en barnvagn?

Det finns många saker att tänka på när du köper en barnvagn. En barnvagn kan vara ganska dyr, därför är det viktigt att köpa rätt.

Välj rätt hjul

Hjulen kan gå obemärkt förbi, men de är viktiga att tänka på när du köper en ny barnvagn. Fundera över om du vill att barnvagnen ska ha fyra eller tre hjul och vilket material de ska vara tillverkade av.

Det är svårare att skjuta en vagn med fasta hjul genom snö, men med svängbara hjul är den smidig i trånga utrymmen eller i storstaden.

Chassi som passar er föräldrar

Vilken typ av chassi letar du efter? Vill du att det ska vara snyggt och enkelt att fälla ihop, eller vill du ha ett mer hållbart val? Kanske behöver du ett chassi som inte kräver att den liggande eller sittande delen tas bort innan den fälls ihop.

Det är också viktigt att tänka på vagnens handtag. Ett teleskophandtag gör att du kan ha längre avstånd till vagnen, medan ett knäledshandtag är bättre för att få hävstångseffekt. Det är en smaksak vad som passar bäst men beror oftast på er längd och era behov.

Sittdel för barnets bästa

Att välja sittdel är inte något du bör göra snabbt. Barnet kommer att sitta i den här sitsen under lång tid, så det är viktigt att hitta en sits som är bekväm. Leta efter en sittdel som har ett justerbart ryggstöd och är ergonomiskt utformat.

En vändbar sittdel är att föredra så att ni kan välja om barnet ska sitta mot er eller framåtvänd.

Storlek på barnvagnen

Vagnens storlek är naturligtvis mycket viktig. Du måste se till att barnet har tillräckligt med utrymme och se till att vagnen passar in i hissen, i bilens bagageutrymme eller inte tar för mycket plats hemma.

Vår förhoppning är att ni har hittat just en barnvagn som passar er och att våra råd och topplistor har hjälpt er att hitta en barnvagn som ni kommer trivas me.

 

Letar ni efter barnvagnar på Black Friday erbjudanden på bör ni fortsätta här.