fbpx

Bädda barnvagnen för rätt årstid

Barnvagnen är en perfekt plats för de flesta barn att sova. Forskning visar att barn som sover ute i vagnen i snitt sover tre gånger längre än vad de gör inne. Vi har därför sammanställt tips på vad du ska tänka på när du bäddar vagnen för varje säsong.

Fyra enkla steg kan du göra den perfekta barnvagnssängen som ditt barn kan sova i under alla årstider! Genom att använda ett lammskinnsunderlag kan du reglera ditt barns temperatur oavsett hur vädret är utomhus. Kom ihåg att kontrollera ditt barn ofta för att se till att det inte är för varmt eller kallt.

Bädda barnvagn höst

Använd lager på lager för att anpassa dig till temperaturförändringarna. En ullfilt är ett bra val eftersom den är varm och andas bra. Du kanske också vill använda ett sovtäcke eller en fotvärmare för att skydda barnet från kylan.

Bädda barnvagn vinter

Använd en sovsäck för att skydda ditt barn från kylan. Du kanske också vill lägga till en tunnare ylleoverall för extra värme. Tjocka strumpor och vantar hjälper också till att hålla ditt barn varmt.

Bädda barnvagn vår

Liksom på hösten bör du använda lager som kan anpassas efter väderstrecken . En ullfilt är ett bra val eftersom den andas bra. Du kanske också vill använda en tunnare fleeceoverall eller en bomullsmössa som skydd mot vind och sol.

Bädda barnvagn sommar

Använd lätta, luftiga lager för att hålla barnet svalt. En nätfilt gör att luften kan cirkulera samtidigt som den ger en viss mysighet. En tunn solskyddsdräkt eller en solhatt skyddar ditt barn mot solens strålar. Ett insektsnät kan också vara till hjälp för att hålla flygande insekter borta.

Har ni ännu inte köpt en barvagn hittar ni vår guide för att bästa barnvagnen här.