fbpx

Lär ditt barn att cykla: 3 tips för att lyckas

Att få ditt barn på två hjul för första gången kan vara en skrämmande uppgift. Du vill att de ska ha roligt och vara säkra, men du vill inte heller vara ute i timmar i sträck. Prova de här tre tipsen för att göra processen så smidig som möjligt.

Börja med en springcykel

En springcykel är det perfekta sättet att lära ditt barn balans utan den extra komplikationen med att trampa. När de väl har lärt sig att glida fram är de redo att gå över till en cykel på nolltid.

Läs mer om när det är dags att börja med springcykel här.

Större cykel utan stödhjul

När de väl är säkra på springcykeln är det dags att uppgradera till en större cykel. Strunta i stödhjulen och låt dem prova. Det är viktigt att de lär sig att balansera innan de börjar trampa, annars kommer de behöva mycket stöd.

Öva på att bromsa

Innan du släpper dem lösa på ska du se till att de vet hur man använder bromsarna på rätt sätt. Visa dem hur man använder både fram- och bakbromsarna och se till att de förstår att en för hård bromsning kan skicka dem iväg över styret.

Cykla som barn

Att cykla är en en fantastisk upplevelse för många barn, men det är viktigt att ta det långsamt och fokusera på säkerheten. Med lite tålamod och övning kommer ditt barn att susa runt i grannskapet på nolltid!