fbpx

Hur man överlever trotsåldern: 7 tips som hjälper dig att hålla dig lugn

Trotsåldern kan vara kan vara under perioder från omkring 2-6 års ålder. Det är en ålder fylld av rädsla, tårar och frustration. Men det behöver inte vara så om du känner till de rätta knepen för att ta dig igenom en dålig dag. I det här blogginlägget diskuterar vi sju tips på hur du kan behålla lugnet under trotsåldern!

Barn går in i trotsåldern eftersom det är en del av att växa upp. De vill veta mer om vad livet har att erbjuda, och trotsåldern ger dem möjlighet att göra det.

  1. Ändra ditt perspektiv. Trotsighet är inte en ålder som varar för evigt, den är en ålder som kommer att passera. Och ju tidigare du kan återgå till en normal rutin med ditt barn, desto bättre för er båda!
  2. Hitta några distraktionstaktiker för när saker och ting blir för heta.
  3. Skapa tydliga regler och konsekvenser så att ditt barn vet vad som han eller hon kan förvänta sig.
  4. Erbjud valmöjligheter och respektera deras önskemål. Om de hellre vill äta pizza till middag än makaroner med ost är det helt okej!
  5. Hitta sätt att belöna bra beteende och ge konsekvenser för dåligt beteende.
  6. Ge ditt barn möjligheter att uttrycka sig och ha tålamod med det.
  7. Kom ihåg att du inte kan vinna alla strider! Och om saker och ting blir alltför frustrerande, ta en time out så att båda ni kan lugna er.

I den här artikeln har vi presenterat sju olika tips för att hjälpa föräldrar med barn som befinner sig i trotsåldern. Trotsåldern är från 2-6 år och alla tips hjälper dem att vara mer tålmodiga och inte frustrerade när dessa stadier uppstår.