fbpx

Bästa gravidförsäkringen

Att bli förälder är alltid lika spännande, oavsett om det är första eller tredje barnet som kommer in i familjen. Det som skiljer förstagångsföräldrar mot erfarna föräldrar är att man ännu inte har så mycket kunskap och erfarenhet om allt som rör föräldralivet. Det kan handla om allt från vilken den bästa bilbarnstolen är, till vilken försäkring man ska välja under tiden man är gravid.

Många föräldrar tänker inte så mycket på försäkringar under själva graviditeten. För de allra flesta är en försäkring något som man först börjar tänka på när barnet har kommit till världen utanför. Kanske har man dock en hemförsäkring i dagsläget och en personförsäkring som täcker sig själv, men det är minst lika viktigt att tänka upp för barnet (och sig själv) under graviditetens gång. Förhoppningsvis har man en så smärtfri och enkel graviditet som möjligt, men verkligheten kan se annorlunda ut. Då kan det vara skönt att veta att man har en försäkring som täcker upp, men vilken försäkring är bäst och vad ska man tänka på när man väljer?

Välj ICA gravidförsäkring här!

Vilken gravidförsäkring passar dig?

Det finns många olika försäkringsbolag att välja mellan när du ska skaffa dig en gravidförsäkring. Några av de största och vanligaste bolagen att vända sig till är Länsförsäkringar, Trygg Hansa, IF gravidförsäkring och Folksam. Om du redan har försäkringar idag, t.ex. en hemförsäkring och en bilförsäkring hos samma bolag, så kan du få förmånligare priser och bättre erbjudanden om du väljer en gravidförsäkring hos samma försäkringsbolag, dock inte alltid. Av denna anledning är det extra viktigt att du jämför försäkringar innan du väljer.

Trygg Hansa gravidförsäkring

Är du ute efter en bra gravidförsäkring som täcker det allra mesta så kan Trygg Hansas försäkring vara något för dig och ditt barn. Försäkringen finns i olika ”nivåer” och inkluderar därmed olika saker. Väljer du deras bas-försäkring är det ersättning vid sjukhusvistelse på 200 kronor per dag som gäller. Den ersättning du får i samband med diagnos ligger på 48 000 kronor och vid invaliditet gäller 600 000 kronor. Den här försäkringen är inte fri från självrisk.

IF gravidförsäkring

IF är ett väldigt populärt och uppskattat försäkringsbolag som erbjuder gravidförsäkringar till alla kommande föräldrar. I badförsäkringen inkluderas bland annat ersättning vid diagnos, vid invaliditet, vid dödsfall, sjukhusvistelse och allt utan självrisk. När det kommer till sjukhusvistelse kan du som förälder få 250 kronor om dagen, vid diagnos gäller ett försäkringsbelopp på 50 000 kronor, vid invaliditet är det ett belopp upp till 500 000 kronor som gäller och ersättning vid dödsfall ligger på 25 000 kronor.

Folksam gravidförsäkring

Folksam erbjuder en bra gravidförsäkring till ett förmånligt pris. Det som däremot kan ses som något negativt med denna försäkring är att den inte är fri från självrisk. Det betyder att du måste betala ett belopp om det t.ex. skulle sättas en diagnos eller om ett dödsfall skulle ske. Beloppet för sjukhusvistelse ligger på 200 kronor om dagen. För diagnos gäller 50 000 kronor och vid invaliditet är ni försäkrade upp till 600 000 kronor. Ersättning vid dödsfall ligger högre här än hos många andra, cirka 50 000 kronor.

Boka enkelt er gravidförsäkring här!

Länsförsäkringar gravidförsäkring

Vill du skaffa dig en gravidförsäkring via Länsförsäkringar kan du även här räkna med att du inte behöver betala någon självrisk om det skulle hända dig eller barnet något under graviditeten. Till skillnad från många andra försäkringsbolag så är dagbeloppet för sjukhusvistelse högre och ligger på hela 800 kronor om dagen. Ersättningen för diagnoser ligger på 50 000 kronor, vilket är relativt standard. Dock sätts beloppet för invaliditet och dödsfall individuellt.

När ska man teckna en gravidförsäkring?

Du kan teckna en gravidförsäkring från och med den dag som du upptäcker att du är gravid, men kom ihåg att många gravidförsäkringar bara börjar gälla från och med att du kommit in i vecka 22-23. Detta kan dock variera väldigt kraftigt. Den som önskar kan teckna flera gravidförsäkringar och på så vis försäkra sig extra mycket. Du kan få ersättning från alla försäkringsbolag om en olycka skulle inträffa.

Vilken är den bästa gravidförsäkringen?

Det är naturligtvis väldigt svårt att säga vilken gravidförsäkring som är den bästa, eftersom alla kan prioritera olika saker. Det du bör tänka på är att försöka få ut så mycket av dina pengar som möjligt. Välj ett försäkringsbolag som erbjuder allt som du vill kunna täcka upp för, men som samtidigt har ett förmånligt pris. Majoriteten av alla gravidförsäkringar är helt gratis och du behöver inte heller lämna någon hälsodeklaration innan.

Vad gäller om man väntar tvillingar?

Många är fundersamma om man måste teckna två gravidförsäkringar när man väntar tvillingar eller om det räcker med en? I de allra flesta fall går det bra att bara ha en. Trygg Hansas gravidförsäkring täcker till exempel upp för fler bebisar på samma gång. Detta kan dock variera väldigt mycket mellan de olika försäkringsbolagen. Du behöver kolla upp med försäkringsbolaget som du är intresserad av för att se vad som gäller.

Varför ska man ha en gravidförsäkring?

Måste man verkligen ha en gravidförsäkring? Det finns aldrig något krav på att du måste ha en försäkring av något slag, förutom när det kommer till trafikförsäkringen om du vill föra fram din bil i trafiken. Det finns dock goda anledningar till varför du ändå bör se till att skaffa dig en gravidförsäkring. Under graviditeten är det mycket som ändå kan gå snett eller där du och ditt barn kommer att vara i behov av vård.

Det är dock viktigt att vara införstådd med att beloppen från en försäkring inte alltid är speciellt höga. Försäkringskassan kan hjälpa dig med många typer av bidrag och ersättningar, men även dessa täcker inte upp för allt. Med en gravidförsäkring kan du känna dig tryggare, både under tiden som du är gravid och i samband med förlossningen. Vi rekommenderar att du väljer en gravidförsäkring i så god tid som möjligt. Många försäkringar gäller även en period efter att barnet är fött. Kom dock ihåg att du behöver täcka upp med en barnförsäkring efter det att din gravidförsäkring har löpt ut för att säkerställa fortsatt skydd.