fbpx

Förlossningspresent

Förlossningspresent är ett fantastiskt sätt att visa ditt stöd för den nya eller blivande mamman när hon går in i detta nya skede av sitt liv. Det finns många olika typer av förlossningspresenter som du kan välja mellan, men en av de mest populära är ett smycke.

 

Vad är en en push present?

En ”push present” är en gåva som ges till en kvinna som just har fött barn. Ibland kallas den också för en ”Förlossningspresent” Tanken bakom en push-present är att fira att mamman har fött barn och att tacka henne för allt hennes hårda arbete.

 

Tips rörande förlossningspresenter

Det finns många olika typer av push-presenter, men några av dem är följande tips:

 • Köp något som mamman kommer att älska och uppskatta.
 • Se till att det är något som hon kan använda efter att barnet har fötts.
 • Välj en gåva som firar hennes nya roll som mamma.
 • Ge en gåva som är meningsfull och som kommer att bli uppskattad.
 • Undvik att köpa något som är för dyrt eller för flashigt.

Förlossningspresenter är ett bra sätt att visa ditt stöd för den nyblivna eller blivande mamman när hon går in i detta nya skede av sitt liv. Det finns många olika typer av födelsedagspresenter som du kan välja mellan, men några av de finner du nedan.

 

Inspiration till din förlossningsgåva

Om du letar efter inspiration till din present, ta en titt på följande idéer:

 • Smycke
 • Mugg eller kopp
 • Filt eller täcke
 • Bok
 • Presentkort till ett spa eller en salong
 • Presentkorg med babyartiklar

 

Vilka är idealiska förslag på en push-present?

En idealisk push-present är något som ger en känsla av lyx och uppskattning för den nyligen blivna mamman. Oftast blir det ett smycke, men urvalet är oändligt. Huvudtanken är att presenten är för mamman, inte för barnet. En gåva som hon kanske inte skulle skämma bort sig själv med under denna tidpunkt. Det kan variera från smycken till en exklusiv handväska, högkvalitativa hudvårdsprodukter eller designerkläder.

 

Vem är vanligtvis den som ger en push-present?

En push-present ges vanligen av pappan till sin partner, som ett uttryck för tacksamhet för att hon har burit och fött deras barn. Det kan emellertid även vara mor- eller farföräldrar eller andra nära och kära som önskar visa sin uppskattning mot den nyblivna mamman.

 

När är det lämpligt att ge en push-present?

En push-present kan ges strax före eller efter förlossningen. Eftersom starten av en förlossning kan vara oförutsägbar, är det mest praktiskt att överlämna den strax efter barnets födelse. Som nybliven pappa kan du ge presenten medan ni fortfarande är på BB. Närstående kan välja att överlämna presenten när de kommer på sitt första besök efter att mamman och barnet har kommit hem.

Hoppas att guiden hjälpte dig och har du andra tips på förlossningspresenter dela gärna tipsen med oss.