fbpx

Bästa lära gå vagnen

Tiden springer iväg när man har barn och det kanske nu har blivit dags för dig som förälder att se dig omkring vad för slags lära gå vagn du eventuellt skulle kunna tänkas införskaffa till ditt barn. Nedan har vi sammanställt en mängd information både kring olika slags lära gå vagnar men också sådant som kan komma att vara bra att tänka på. Speciellt när det kommer till sitt första barn och allt man ska ha med tiden är en djungel och man vet till slut inte längre vad som är bra eller dåligt. Men med informationen nedan hoppas vi kunna göra dig något klokare när det kommer till denna typ av produkt.

En lära gå vagn hjälper ditt barn att träna sig att gå med ett stadigt stöd samtidigt som den hjälper dig som förälder då den underlättar för ditt barn att ta sig fram på egen hand. Är det så att du har tänkt tanken att köpa en lära gå vagn till ditt barn kan det vara skönt att ha lite information kring dem och en del av dess utbud. När det kommer till lära gå vagnar finns det en uppsjö av olika varianter och vissa kan anses vara mer lockande än andra. I slutändan är det absolut viktigaste att den lära gå vagn du väljer känns rätt för ditt barn och uppfyller de behov som du har.

Dagens utbud är stort och det går att hitta olika lära gå vagnar med både kreativa utföranden och klassiska modeller. En del av de vagnar som finns idag ser ungefär likadana ut som de för 25 år sedan. Andra har mer funktioner för att hjälpa barnets utveckling på en mängd olika sätt och blir därmed en rolig leksak som barnen kan sitta och plocka och leka med.

Precis som med allt annat idag så finns det alltifrån billiga vagnar med funktionen att barnet ska lära sig gå, sedan finns det vagnar som innefattar mer avancerade funktioner där vagnarna innefattar leksaker med t.ex. ljud. Här nedan har vi nu sammanställt en mängd olika lära gå vagnar som kan klassas som några av de populäraste modellerna på marknaden.

Att få utveckla sin motorik som barn är viktigt men också en utmaning. När barnet får hålla sig i något så underlättar detta väldigt mycket och det är här lära gå vagnen kommer in i bilden. Många lära gå vagnar och några av de som vi presenterar nedan har en slags lekpanel som varje barn brukar uppskatta. Ofta innefattar de leksaker som låter och blinkar vilket är något barn älskar, framförallt när det låter så högt som möjligt.

Varför köpa en lära gå vagn?

Ditt barns första steg och när barnet lärde sig att gå är något man aldrig glömmer, varken du eller barnets nära och kära. Att lära sig gå är en stor milstolpe i livet och brukar vara något barnet gläds väldigt mycket åt. Men att lära sig att gå kräver mycket träning och all hjälp som kan anses vara rolig är välkomnade tycker barn. Det är här vagnen kommer in och har både en stor och betydande roll för att få ditt barn att våga ta sig framåt på egen hand utan att barnet håller sin förälder i händerna. Men viktigt att komma ihåg är att inte stressa utan ta det i ditt barns tempo, och en lära gå vagn med olika leksaker på kan vara något som anses lockade. Alla barn vill ju faktiskt inte lära sig gå med en gång.

Som förälder vill man så klart ge hela världen till sitt barn och då gärna också produkter med en hög kvalitet. Samtidigt vill man så klart att det man köper ska komma till användning och inte vara något som står i skåpet men aldrig plockas fram. Men en produkt som har bevisats alltid komma till nytta och användning är en lära gå vagn. Man beskriver detta som en barnprodukt som regelbundet används.

Ett barn älskar att utforska saker och ting och en lära gå vagn brukar beskrivas som en rolig leksak eftersom den hjälper barnet att ta sig fort fram när man fått in tekniken samtidigt som det går att lasta saker i vagnen.

När är tiden inne för att införskaffa sig en lära gå vagn?

Det finns nog egentligen en oskriven regel som säger att man aldrig ska jämföra barn och det är väl helt rätt även om det kan vara roligt att se skillnaderna. Ser man till när i tiden det passar bästa att investera i en lära gå vagn blir svaret väldigt individuellt, då vissa barn går vid 9 månader och andra går inte förrän de är över 1 år. Men en lära gå vagn lämpar sig utmärkt för det barn som är i starten till att börja gå oavsett vilken ålder det är på barnet. Lära gå vagnar används oftast under flera år då det efter att barnet lärt sig gå utan stöd blir en lekvagn som kan fyllas med mängder av leksaker. Men man brukar säga att en lära gå vagn kan användas ifrån 8 månader och framåt.

Den absoluta fördelen med denna produkt är så klart att den tillför att ditt barn kan finna balansen och hjälper därmed barnets utvecklingen kring att ta de första stegen. Det är något som senare kommer underlätta både din och ditt barns vardag. För den som önskar finns det en uppsjö av olika typer av lära gå vagnar, allt från olika modeller till olika färger. Detta medför att du med all säkerhet kommer kunna hitta en lära gå vagn som passar ditt barn och naturligtvis din prisklass.

De bästa lära gå vagnarna år 2022

För att kunna underlätta för dig och det ska bli så enkelt och smidigt som möjligt så har vi nedan sammanställt en lista med ett antal olika lära gå vagnar som både är kända och populära.

Brio

Är en traditionell, stadig och stabil lära gå vagn i trä ifrån Brio som också är en testvinnare. Att den är traditionell har att göra med att detta verkligen är en klassiker ifrån BRIO. Metall handtaget som finns är justerbart i olika lägen för att det ska passa till ditt barns längd. Lära gå vagnen innefattar även justerbara bromsar för att på så vis kunna anpassa vagnen till ditt barns fart. Den finns i olika färger men den svarta och den vita lära gå vagnen är de absoluta favoriterna. Brios lära gå vagn är inte bara en testvinnare och bäst i test utan har också ett riktigt bra pris som passar in i de flesta prisklasserna.

Micki

Här har vi återigen en klassisk lära gå vagn från Micki, där en av de vanligaste är den vita träfärgade lära gå vagnen där hjulen är i olika färger av pastell och ger en fin färgklick. Samma funktion som på den ovan finner vi på Mickis lära gå vagn också, ett ställbart metall handtag och bromsande hjul för att maximera användandet av vagnen för ditt barn. Man beskriver därmed konstruktionen utav Micki lära gå vagn som stabil. Priset för denna lära gå vagn varierar lite beroende vart man vill köpa den men innefattas av ett bra pris som inte är något överdrivet.

IKEA

Lära gå vagnen ifrån Ikea är en av de senaste som har kommit ut på marknaden. Ikeas lära gå vagn i trä kan man justera stål handtaget i två olika lägen för att vagnen på så sätt ska kunna passa ditt barn under en längre tid. Lika väl här är hjulen på vagnen ifrån Ikea anpassningsbara för att kunna rulla något trögare i början när ditt barn precis börjat ta de första steget till att man allteftersom kan justera så att hjulen rullar lättare. Ikea är kända för sina låga priser och det gäller även här, då detta är en av de billigaste lära gå vagnarna på marknaden.

Woodlii

En kreativ och spännande lära gå vagn för barnen har Woodlii lyckats skapa. Woddlii lära gå vagn består av en mängd funktioner som är lärorika för ditt barn och är gjord i trä (både handtag och hjul) vilket är något som sticker ut. Allt ifrån olika kulbana, klockor och siffror. Detta resulterar i att ditt barn på ett roligt sätt kan lära sig olika former, siffror och färger, m.m. Lära gå vagnen är stabil där den är designen men en liten extra tyngd för att undvika att den välter. Med tanke på att denna typ av produkt innefattar lite mer än att barnet bara ska kunna ta sig framåt med deras kreativitet runt om på vagnen så stiger också priset en aning.

Jabadabado

En enkel men barnvänlig lära gå vagn från Jabadabado. Som verkligen riktar sig till att träna ditt barns balans för att sedan kunna bli en rolig lek vagn som kan fyllas med leksaker som går att köra runt. Jabadabado lära gå vagn är uppbygd på det vis att bromsarna går att anpassas efter barnens utgångspunkt, från att rulla trögt till att efterhand justera så att det hjulen rullar lätt. Metall handtaget går lika så att justera för att kunna anpassas efter ditt barns förutsättningar. Jabadabado traditionella lära gå vagn finns både i rosa och blått. Den klassiska lära gå vagnen från Jabadabado är även den en av de som tillhör den lägre prisklassen.

Bamse

Lära gå vagn med Bamse, det finns alltid några småbarn som är helt tokiga i Bamse och kanske är ditt barn det också. Bamses lära gå vagn är fylld med glada färger och som pricken över i:t så är självklart Bamse med på sidan av lära gå vagnen. Vagnen har ett metall handtag som är designande på så vis att det går att justera efter barnets förmåga att gå. Trots att det är Bamse som är motivet på vagnen så är inte priset något utstickande utan har ett humant pris som bör passa de flesta barnfamiljer.

Fisher price

En lära gå vagn i plast med olika lärorika funktion har Fisher price lyckats skapa. Med fyra stor hjul och ett stadigt handtag bidrar det till att ditt barn kan behålla balansen och hålla sin fötter stadigt. Fisher prices lära gå vagn går också att leka med när barnet behöver vila i gång träningen. Allt ifrån att trycka på olika knappar med ljudeffekter och snurra på olika bollar samt att den ger en bra introduktion till alfabetet då den är designad med olika bokstäver. Priset på denna produkt är något över de traditionella priserna på en klassisk lära gå vagn, dock får man också en produkt med aktivets leksaker på.

Stoy

Lära gå vagn från Stoy finns i trä med en klassisk modell, och i olika färger. Lära gå vagnens syfte är att lära ditt barn hålla balansen och har därmed ett justerbart metall handtag. Stoy precis som de flesta andra varumärken har mer än en variant av lära gå vagn men en väldigt snarlik lära gå vagn som denna klassiska är den som innefattar klossar. Där klossarna har både siffror och bokstäver på sig, vilket gör att ditt barn också kan stapla torn eller när hen blivit äldre också kan lära sig stava ord med klossarna. En vagn som kan följa med i många år framöver. Den klassiska lära gå vagn har ett pris är humant däremot om man vill ha den lär och gå vagn med klossar så sticker priset iväg ganska rejält.

Personlig lära gå vagn

Något som brukar vara väldigt uppskattat, en lära gå vagn i trä med barnets namn med exempelvis barnets födelsedatum. Denna personliga lära gå vagnen har ett klassikt utseende som gör att den passar in i alla slags barnrum oavsett om man bara vill ha den som en inredningsdetalj när det inte längre används av barnet. Lära gå vagnen har ett ställbart metall handtag och bromsar på de fyra hjulen som lätt går att justera. Denna vagn brukar också vara en väldigt uppskattad present till dop eller namngivelse. Denna typ av lära gå vagn är den dyraste av de vagnar vi tagit med ovan, vilket kan vara av den naturliga orsak att barnets namn ska tryckas på vagnen.

Att tänka på när man ska välja lära gå vagn

När man köper något som förälder eller egentligen när som helst i livet så vill man såklart att varan ska vara välinformerad. Även fast vi ovan sammanställt några av de populäraste lära gå vagnarna kan det också vara skönt med en personlig bild eftersom vi alla värdesätter olika saker. Därmed kan det vara bra att läsa omdömen och recensioner om produkten. I detta fall kan säkerheten vara en aspekt som kan anses vara extra viktig och det kan då vara skönt och veta hur andra föräldrar har uppfattat produkten.

Som ni säkert förstått är detta bara en del av alla olika lära gå vagnar som finns, och av de märkena som vi har tagit med ovan så finns det flera olika varianter inom samma varumärke. Det viktigaste är att inte börja med denna produkt för tidigt, en aspekt som kan vara bra att känna till är att i början när ditt barn använder sin vagn kan det vara lämpligt att lägga något tungt i vagnen för att den inte ska åka iväg eller tippa allt för lätta. Det gör så att barnet istället kan ta sig framåt i sin egna takt utan att vagnen drar iväg innan ditt barn har funnit balansen och den rätta tekniken som behövs.

Utifrån denna information som vi angett till dig ovan hoppas vi har det gav dig en någorlunda klarhetsbild kring vad för lära gå vagn som skulle kunna passa just dig som förälder. Som nämndes i början ska du alltid utgå från dina egna behov trots att vi har skrivit om ett antal lära gå vagnar är det inte säkert att du håller med oss eller att någon utav de faller dig i smaken. Det är alltid upp till dig och såklart vad du själv tycker att ditt barn ska ha för vagn.

Måste man ha en lära gå vagn till barnet?

Svaret är såklart nej, det finns naturligtvis ingen dold regel kring att man som förälder måste ha en lära gå vagn till sitt barn. Precis som med allt annat finns det en mängd olika sätt att lära sig att gå och ingen metod är bättre eller sämre än den andra. Med en lära gå vagn får dock barnet en sorts träning som är svårt att kunna genomföra på annat vis, åtminstone när det kommer till de barn som börja ta sin första steg vid 8-9 månader så kan vagnen vara en optimal förberedelse.

Men det finns också de barnen som lär gå sig fort där man som förälder inte hinner införskaffa sig en lära gå vagn innan barnet går som aldrig förr.

Avslutningsvis är en lära gå vagn en väldigt bra förberedelse för att barnet senare ska kunna gå och ta sig fram självständigt, men barnet kommer kunna lära sig gå oavsett om man har en vagn eller inte. Se till era behov och vad som kan tänkas vara bäst istället för att följa de normer som idag finns i samhället.