fbpx

När ska man köpa en sulky?

Det är vanligt att man byter sin första barnvagn mot enklare, lättare och mer justerbara modell som en sulky när barnet är 1,5-2 år.

Eftersom en sulky ofta ersätter en kombivagn eller sittvagn är det viktigt att testa ditt barn i barnvagnen för att se hur mycket utrymme det finns innan du köper den. Du vill att det ska finnas ordentligt med utrymme att växa i den utan att den bli för klumpig.

En sulky är en enklare typ av barnvagn avsedd för större barn. De är fasta framåtvända och har vanligtvis bara en enkel sittställning och möjligen en enklare viloställning, beroende på modell. Vissa enheter fälls ihop mer som en barnvagn medan andra fälls ihop till en paraplyvagnsform.

Ifall du ska köpa en sulky bör du tänka på följande

  • Om du bär vinterkläder under bygeln att den inte för trång för barnens ben.
  • Om barnet behöver ett bra viloläge i vagnen eller inte.
  • Höjden på sufletter varierar ordentligt.
  • En maxvikt som passar ditt barn.
  • Att fotstödet är väl anpassat till ditt barn.
  • Hur sulkyn fälls ihop så det passar bra i er bil.

Det bör noteras att vissa sulkys har begränsad viktkapacitet. De kan till exempel bara vara godkända för upp till 15 kg. Detta är vanligt, medan andra modeller klarar mer (upp till 20-25 kg).

När du ska köpa sulky

Detta är några av de saker du bör tänka på när du köper din sulky. Tänk på ditt barns vikt, storlek och längd när du testar olika modeller. Testa hur sulkyn kan fällas ihop för att se om den lätt får plats i din bil. Om du fortfarande är osäker på vilken sulky som är rätt för dig, fråga någon som äger en sulky eller gå och testa en innan du köper.